Lamine Parke Bakımı Nasıl Yapılır?

Lamine parkeler, masif parke olarak adlandırılan parke türlerinde olduğu gibi neme ve suya karşı hassas parkelerdir. Lamine parkelerin sudan etkilenmediği konusunda söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır. Lamine parkeler tamamen doğal malzemelerden yararlanılarak üretilen parkeler olduğu için su ile mümkün olduğu kadar temas etmemesine özen gösterilmelidir.

Parkelerinizi temizlemek istediğiniz zaman üzerindeki toz ve lekeleri yok edebilmek için kuru bir bez kullanabilirsiniz. Ayrıca bazı yerlerde satılmakta olan parke temizliği için özel üretilmiş malzemeleri de kullanabilirsiniz.

Laminant Parkelere Su Temas Ettiği Zaman Ne Yapılmalı?

Özel olarak üretilen parke temizlik malzemelerini kullanmak istediğiniz zaman mutlaka nemli bir bez ile birlikte kullanmalısınız. Ahşap kısımların temizliğinden sonra ise parkenizi ıslak veya nemli olarak bırakmak yerine tamamen kurulamalısınız. Islak olan yerlerin tamamını kuru ve temiz bir bez ile tekrar silerek kurutmalısınız.

Ahşaplarda zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak aşınmalar ve çizikler meydana gelebilir. Sistre yani zımparalama işlemi yaparak bu tür ufak tefek görsel bozuklukları ortadan kaldırabilirsiniz.

Sistre uygulamasını çizik ve aşınmalar için yaptıysanız bu işlem sonrasında vakit kaybetmeden cila işlemine geçiş yapılmalıdır. Parkeye herhangi bir şekilde rutubet veya su temas ettiyse ve bu tür durumlar için sistre yapıldıysa cila yapmak için bir süre ahşabın kendisine gelmesini beklemeniz gerekebilir.

WeCreativez WhatsApp Support
Our customer support team is here to answer your questions. Ask us anything!
👋 Hi, how can I help?