Parke Temizliği Nasıl Yapılır?

Lamine Parke Temizlik ve Bakımı

Genel Öneriler
Bir parkenin dayanıklılığı ve direnci o parkeye yapılan doğru ve düzenli bir bakımla ilgilidir. Dikkatli kullanılıp, bakım yapılırsa çok uzun yıllar boyunca ilk günkü halini muhafaza edecektir. Koruyucu keçeler sandalye ve masa ayaklarının altına monte edilmeli, özellikle ofislerinizde ve çalışma alanlarınızda sandalye altlarında şeffaf koruyucular kullanılmalıdır. Ağır ve kesici mobilya ayaklarının parkeyle olan direkt temasından kaçının. Kir ve çakılların parkeye zımpara etkisi yapacağını ve çizeceğini unutmayın. Altı ıslak ayakkabıların, kuruması için açık bırakılan şemsiyelerin parkenin yüzeyinde kabarma yaratabileceğini ve parkeyi soldurabileceğini unutmayın. Temizlik yaparken daima çok iyi sıkılmış bir bez kullanın. Daima iki kova kullanın biri Ad Clean&Polish, diğeri ise bezinizi durulamak için olmalıdır. Bezinizi parke üzerinde sıkmayın. Micro-fiber bezler kullanmayın. Temizlik yaparken alkol ve benzeri maddeler kullanmayın ve sadece duru suyla temizlik yapmayın. Parke üzerine ilk birkaç hafta halı sermekten kaçının. Yerden ısıtmalı ortamlarda yere yapışan paspaslar kullanmamaya dikkat ediniz, aksi takdirde parke ile kimyasal bir reaksiyona girabilir.

Parkenin Gerekli İlk Bakımı
Parke döşendikten sonra ılık su konulmuş bir kovaya 4-5 kapak Clean&Polish koyunuz ve parkeyi iyi sıkılmış bir bezle döşenme yönünde siliniz. Sonrasında, Ad yüzey bakım sütünü temiz yüzeye döşenme hizasında mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde temiz bir bezle uygulayınız. Sütün kuruması için ortalama 30 dakika yeterli olacaktır.Bundan sonra elle yada bir cila makinesiyle yüzeyi parlatınız.

 

Düzenli Temizlik
Ilık suya 4-5 kapak Clean&Polish koyduktan sonra parkeye uygulamayı, döşeme yönünde iyi sıkılmış bir bezle yapabilirsiniz. Bu uygulamayı evlerde 2-4 haftada bir, halka açık yerler için 1-2 haftada bir ve restoranlar içinde 1-2 günde bir tavsiye ediyoruz.

 

Düzenli Bakım
Parkenin kullanım sıklığına bağlı olarak, Ad yüzey sütünü %50 suyla karıştırarak iyi sıkılmış bir bezle döşeme yönünde uygulayınız ve kuruması için 30 dakika kadar bekleyiniz ve sonrada parlatınız.

Sütü uygulamadan önce yüzeyi Clean&Polish kullanarak temizleyiniz. Ayrıca çok fazla süt kullanmamaya dikkat edin yoksa yüzey çok sütlü olacaktır, kuruduktan sonra bu görüntüye müdahale etmenin zor olacağını unutmayın.

 

Lokal Temizlik (Yalnız belli bir alan)
Derin temizlik spreyini çok kirli olan yüzeyin üzerine sıkınız ve döşeme yönünde temizlemeye başlayınız sonrasında bu alanı tamamen kuru bir bezle siliniz.Bu alanın bir hafta kurumasına izin veriniz ve üzerine başka bir uygulama yapmayınız. Sütü 10 gün sonra uygulayabilirsiniz.

 

Lokal Tamirat
Zarar gören bölgeyi zımpara kağıdıyla ince bir şekilde zımparalayın ve oluşan tozu temizleyin. Sert balmumu yağını ince bir şekilde temiz bir bezle uygulayın ve sonra parlatın. Birkaç saat arayla aynı uygulamayı tekrarlayınız. Bu bölgenin 1 hafta kadar nemden ve rutubetten uzak kalmasını sağlayınız.

 

Beyaz Yağlı Yüzeyler İçin
Zarar gören bölgeyi zımpara kağıdıyla ince bir şekilde zımparalayın ve oluşan tozu temizleyin. Beyaz yağı spreyleyin ve bir bezle silin. Bu uygulamayı aynı renge ulaşana kadar tekrar edin ve sonrasında sert balmumu yağını birkaç defa olmak üzere uygulayın.

 

Masif Parke Temizlik ve Bakımı

Ağaç ne kadar özel tekniklerle kurutulsa da insan gibi canlı bir malzemedir. Ağaç havanın sıcaklığına ve rutubet oranına göre genişleyip daralmakta, bir nevi nefes almaktadır. Parke döşenmiş ortamın aşırı ısıtılması ve kurutulması, parkelerin aralarının açılmasına, hiç ısıtılmaması ve nemlendirilmesi, parkenin genleşip çanaklaşmasına neden olacaktır. İdeal bağıl nemlilik % 30-60 seviyesinde olmalı ve ısının 18 C – 24 C arasında olmasına dikkat edilmelidir (İnsan için ideal uygun nem ve ısı koşulları.) Ağaç ne kadar özel cilalarla cilalansa da, kendisinden daha sert bir nesne tarafından çizilebilecek doğal bir malzemedir. Ağacın doğal güzelliğini ve rengini ortaya çıkaran cilayı koruyabilmek için; mobilyaların altına keçe veya sünger gibi yumuşak bir malzeme yapıştırılmasına dikkat edilmelidir. (Bu malzemeler çivi, raptiye veya zımba gibi sert metal cisimlerle mobilyaya tutturulmamalıdır.) Çamura maruz kalan alanlarda lütfen hemen girişte kir tutucu paspaslar kullanın. Çiçek saksılarını su geçirmez örtülerin üzerine yerleştirin. Tekerlekli mobilyaların ayakları da DIN 68131 normuna uygun yumuşak lastik tekerlekli olmalıdır. Ağaç ne kadar ilk başta pahalı bir malzeme gibi görünse de, iyi bakılan ve korunan parke ekonomik bir malzemedir. Parkenin bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli konu; kesinlikle deterjan veya kimyasal içeriği bilinmeyen temizlik malzemelerinin kullanılmamasıdır. Masif ve lamine parkeler döşendikten sonra, çok ıslak ve çok kuru olmayan, duru su ile yıkanmış temiz bir bezle silinmelidir. (Arzu edilirse duru su içine Pronto ahşap temizleyici ilave edilebilir.) Günlük bakım için silme ve vakumlu süpürme yeterli olacaktır. Ayak izleri ve kirler nemli bezle kolayca giderilebilir. Lütfen iyice sıkılmış nemli bez kullanın. Ahşap yer döşemeleri hiçbir zaman suları damlayan ıslak bezle silinmemeli veya su altında asla kalmamalıdır. Parkenin bakımına dikkat edilmemesi, çizilmesi ve korunamaması durumunda ise yüzeyin zımparalanıp, yeniden cilalanabileceği unutulmamalıdır. Almış olduğunuz masif parke ve lamine parkede kullandığımız tutkal ve cila gibi kimyasallarımız yüksek kalitede olup, insan sağlığına zararlı maddeler içermemektedir. Hissettirdiği görsel sıcaklık, doğal güzelliği ve hijyenik özellikleriyle yıllardan beri biz insanların hizmetinde olan parkenizi iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

WeCreativez WhatsApp Support
Our customer support team is here to answer your questions. Ask us anything!
👋 Hi, how can I help?